ČISTEĆI MEDVJEDIĆI

Akcije čišćenja

U ožujku 2020. uslijed jedne obiteljske šetnje u Novoj Kapeli počeli smo s čišćenjem šuma jer nas je iritiralo koliko smeća ima u njima, a kasnije smo ih nazvali ČM akcijama.

Onda se ispostavilo da se čistiti treba i u Zagrebu i u Križevcima. Nažalost, nisu samo šume pune otpada, nego i naše predivno more i rijeke pa su se javile i prve vrijedne šapice i u Dalmaciji. Naravno, Varaždin također nije mogao trpjeti smeće oko rijeke Drave, a grehota bi bila da u brlogu nemamo i naše otočane s Brača.

Iza nas je više od 410 akcija čišćenja: od šuma, livada pa do parkova, plaža. A znaš li što je GPLP?

Uh, to moraš probati. Gacanje Po Ladnom Potoku je specifična terapeutska metoda Čistećih medvjedića dok u čizmama čistiš hladni potok. Brojna znanstvena istraživanja pokazala su njene blagotvorne učinke na duh, tijelo, a i okoliš. Naravno, kad te ponese energija i dobar osjećaj nakon svake ČM akcije, grehota bi bilo ne proširiti priču izvan Hrvatske. Medvjedići su tako čistili u Crnoj Gori, Grčkoj, Gruziji, Islandu, Estoniji, Tunisu, Gibraltaru, Švicarskoj, pa čak i na dalekoj Arubi.

Organizirali smo i afterwork akcije preko ljeta, kao i plogging (čišćenje uz trčanje), a imali smo i četiri mini kampanje “Počisti u svom dvorištu” gdje smo pozvali ljude da naprave manje ČM akcije u neposrednoj blizini stanovanja. Uvijek volimo istaknuti da je puno djece čistilo s nama, a i pasa! Posebno nas veseli kad se na našim akcijama pridruže roditelji s djecom jer kako kaže ona mudra: “ne odgaja se riječima, nego primjerom.”

Pridruži nam se na terenu!

Naše ČM akcije su puno više od čišćenja okoliša: tu se okupljaju, upoznaju i druže pojedinci sličnog svjetonazora, uvijek se dobro pojede, nešto malo i popije, često i zapjeva. Riječima naše Zore: ljubav i način života.